Надеждни ли са?

Отзиви за лаптопи НР

Надеждни ли са?

Отзиви за лаптопи НР

Лаптопът става все по-предпочитана инвестиция, както от бизнесмени, които искат надежден компютър, докато са в движение, така и от обикновени хора, които обожават да сърфират в Интернет.

При избор на лаптоп обаче, съвсем естествено възниква въпросът на коя марка да се спрем и кои са надеждните преносими компютри, на които можем да разчитаме.

Тъй като цените на лаптопите вече не са особено високи, не е нужно да пестите с месеци, за да се сдобиете с нов преносим компютър, особено ако се спрете на бюджетен лаптоп. Ако случаят е такъв, винаги остава варианта да закупите и употребяван лаптоп – PCLife.bg е един от надеждните вносители за България на техника втора употреба.

Разбира се, при покупката на лаптоп един от водещите въпоси е за какво точно ще го използвате. Ако сте се спрели на НР, ето какво имаме да ви кажем за марката.

Според класация за 2017 г., направена от изданието Laptop Mag, НР се нареждат на четвърто място след Lenovo, Asus и Dell.

Класацията е направена въз основа следните критерии:

 • дизайн
 • отзиви
 • техническа поддръжка
 • иновации
 • достъпност
 • асортимент
 • гаранция

Интересното е, че в тази класация НР изпреварва марки като Apple, която се нарежда едва на шесто място. В настоящата статия и ние ще се спрем на тези категории, всяка от които е достатъчно важна за потребителите.

Компанията НР държи да предложи продукти с изпипан и елегантен дизайн, който привлича окото. Неслучайно бранда притежава цели три награди „red dot“ за дизайн. Достатъчно е да разгледаме внушителното шаси с дебелина 24,8 мм, което притежава геймърският НР Omen 15, за да се убедим, че това е напълно заслужено признание.

Наскоро марката се постара да промени традиционните цветове на продуктите си, които се придържаха към естествения сив алуминий и предложи т. нар. цвят „сребърна пепел и мед“, който е съчетание от черно и златно.

При бърз поглед към мненията на потребителите, които вече използват НР, се отличават отзивите, според които НР Сompaq 550 e добър за сърфиране, гледане на филми и използване на офис програми.

Ако ви е необходим надежден лаптоп за пътуване, отзивите за HP Pavilion dv-1005ee също са добри, но имайте предвид, че лаптопът няма вградена камера и ще е необходимо да купите допълнително такава и да инсталирате операционна система. Важно е да се отбележи, че сред лаптопите втора ръка, HP Pavillion са едни от най-здравите и най-популярните.

НР Pavilion е чудесен избор, ако искате да притежавате универсален лаптоп с добра конфигурация, много добри показатели и поддръжка на Pcle NVMe M2 SSD устройства. Лаптопи НР са на достъпни цени и с много добро съотношение цена-качество, така че инвестицията в тях няма да ви разочарова.

Кои са плюсовете на лаптопи НР?

 • красив дизайн
 • удобен за работа монитор
 • процесорът е пригоден така, че да понижава честотата си, при достигане и превишаване на температура от 55 градуса
 • безшумен при работа
 • бърз процесор

Друга важна причина да се ориентирате към НР е осигурената поддръжка и сервиз. Истината е, че всеки един лаптоп може да се развали, особено ако не се поддържа и експлоатира съвестно. Понякога е въпрос на късмет да попаднете на наистина хубава машина. Още по-голям късмет е, когато покупката е изгодна. Във всеки един от тези случаи обаче, освен да разчитате на надеждна и безотказна работа, вие трябва да имате и сигурността на добрия сервиз.